Азаров: Відшкодування газу RosUkrEnergo газу не вплине на фінансово-економічну систему України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Відшкодування газу RosUkrEnergo газу не вплине на фінансово-економічну систему України

Казна та Політика
402
Відшкодування RosUkrEnergo 11,5 млрд куб. м газу не вплине на фінансово-економічну систему України. Така думка на прес-конференції під час Національних зборів Партії регіонів виразив глава Партії регіонів, прем'єр-міністр України Микола Азаров.
"Зараз фінансово-економічна ситуація в країні така, що її ніхто не може поколивати. Навіть друга хвиля кризи", - заявив М.Азаров, відповідаючи на питання як вплине відшкодування RosUkrEnergo на макроекономічні показники в країні
Нагадаємо, Стокгольмський арбітражний трибунал 8 червня зобов'язав НАК "Нафтогаз України" повернути RUE 11 млрд куб. м газу, а також виплатити компанії встановлений контрактом штраф в товарній формі в обсязі 1,1 млрд куб. м газу.
RUE для виконання рішення Стокгольмського арбітражу в Україні подав позов до Шевченківського районного суду Києва, який своєю постановою від 13 серпня підтвердив вердикт міжнародного арбітражу.
11 млрд куб. м газу були вилучені НАК "Нафтогаз України" у RUE в 2009 р. в якості компенсації заплаченого "Нафтогазом" боргу RUE перед «Газпромом» у розмірі 1,7 млрд дол. після того, як в результаті підписання прямого контракту між «Нафтогазом» і "Газпромом" в січні 2009 р. RUE було виключено зі схеми постачань газу до України і за її межами. Це було зроблено за узгодженням із "Газпромом", який володіє 50% RUE.
Первинна вартість 11 млрд куб. м газу становила 1,7 млрд дол., тобто середня ціна була 156 дол. за 1000 куб. м. RUE розраховує отримати 5,4 млрд дол. (по 490 дол. за тисячу куб. м).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас