Автомобілі німецьких парламентарів забруднюють довкілля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Автомобілі німецьких парламентарів забруднюють довкілля

Казна та Політика
268
Автомобілі депутатів бундестагу викидають в атмосферу більше оксиду вуглецю, ніж дозволяє розпорядження німецького парламенту, прийняте ним в 2009 році. Згідно із дослідженням агентства DAPD, більше третини машин із службового автопарку бундестагу перевищують допустимий рівень викидів - до 140 грамів CO2 на один кілометр. А з 150 автомобілів, додатково наданих депутатам для службових поїздок, необхідній нормі не відповідає жоден.
Адміністрація бундестагу заявляє, що відповідальність за шкоду, що завдається службовими автомобілями депутатів довкіллю, несе компанія-виробник Mercedes-Benz, яка нібито вказала точні показники викиду CO2 (145-153 грами на кожен кілометр) лише після того, як автомобілі вже були замовлені.
Компанія спростовує цю інформацію, демонструючи прайс-листи за 2009 рік, в яких міститься інформація про рівень викиду оксиду вуглецю в атмосферу. "Автомобілі завдають шкоди довкіллю, це ганьба для бундестагу", - коментує результати розслідування голова парламентського комітету з транспорту, представник партії "зелених" Вінфрід Герман.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас