Економіка США сповільнюється, але її зростання не припинилося - beige book — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіка США сповільнюється, але її зростання не припинилося - beige book

Казна та Політика
246
Зростання економіки США сповільнилося в липні-серпні, проте ситуація неоднозначна - у низці галузей, зокрема в аграрному секторі і переробній промисловості, як і раніше, відзначається збільшення попиту і продажів, свідчать дані Федеральної резервної системи (ФРС).
Повідомлення окружних банків зафіксували "широко поширені ознаки сповільнення в порівнянні з попередніми періодами", сказано в огляді, який за кольором обкладинки називають "бежева книга" (beige book).
Промислові, сільськогосподарські, гірничодобувні підприємства відзначають зростання попиту і продажів. Галузі ж, пов'язані з житловим сектором, в першу чергу будівництво і сам ринок житла, сповільнюються. Слабким залишається сектор комерційної нерухомості.
Ледь покращується ситуація з кредитуванням, компанії проявляють обережність щодо планів розвитку.
Незважаючи на сповільнення, "помірне економічне зростання є найбільш часто використовуваною характеристикою загальної ситуації", констатується в огляді. Інфляційний тиск залишається низьким.
Ринок акцій США спокійно відреагував на beige book, яка традиційно публікується за два тижні до чергового засідання керівництва ФРС, оскільки не знайшов в огляді нічого несподіваного. Індекс S&P 500 зріс на 0,6%.
Що стосується регіонів, найбільш сприятлива ситуації складається на Заході і Середньому Заході, говориться в огляді.
5 з 12 округів ФРС констатували неоднозначну ситуацію або сповільнення ділової активності. Інші ж банки американського ЦБ повідомили про помірне зростання або поліпшення ситуації.
За оцінками економістів, яких наводить The Wall Street Journal, в даний час 8 штатів США знов знаходяться в рецесії, у тому числі Вермонт, Джорджія, Міссісіпі, Ілінойс, Мічіган, Нью-Мексіко, Невада. Зокрема, в Неваді рівень безробіття досяг 14,3%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас