Мінекономіки пов'язує інфляцію 1,2% в серпні з підвищенням цін на газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки пов'язує інфляцію 1,2% в серпні з підвищенням цін на газ

Казна та Політика
153
Міністерство економіки пов'язує інфляцію 1,2% в серпні з підвищенням цін на газ для населення і підприємств теплоенергетики, що надають послуги з теплопостачання населенню, а також для промислових споживачів. Про це йдеться в повідомленні Мінекономіки.
"Зростання споживчих цін в першу чергу було викликане внутрішніми чинниками - підвищенням тарифів на природний газ, що використовується для потреб населення, що, відповідно, загалом і сформувало загальний індекс в розділі "Житло, вода, електроенергія, газ і інші види палива" (109,6%)", - сказано в повідомленні.
В той же час, як відзначає міністерство, по групі "Продукти харчування" спостерігалася дефляційна динаміка (зниження цін на 0,1%).
"Така динаміка була викликана переважно сезонним падінням цін на овочеву продукцію і фрукти через збільшення пропозиції сільгосппродукції", - йдеться в повідомленні.
Ціни на хліб і хлібопродукти в серпні зросли на 2,4% через подорожчання пшениці на світовому ринку.
Також в серпні спостерігалося подорожчання молочної продукції у зв'язку зі скороченням її пропозиції на фоні аномальний високих температур в цей період.
На ринку паливно-мастильних матеріалів було незначне підвищення цін (у серпні - на 0,1% проти зниження на 1,8% в липні і на 1,9% в червні) через коливання світових цін на нафту.
Антиінфляційний вплив на динаміку цін в серпні надали збільшення пропозиції товарів, ревальваційні тенденції на валютному ринку, зростання обсягу заощаджень населення і перенаправлення частини доходів на погашення кредитних зобов'язань.
Як повідомлялося, в серпні інфляція склала 1,2%, за січень-серпень - 4,3%.
В 2009 році інфляція склала 12,3%, в 2008 році - 22,3%.
Кабінет Міністрів прогнозує зростання ВВП 3,7% і інфляцію (грудень до грудня) 13,1% в 2010 році.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас