У Кабміні пообіцяли не заглядати українцям у холодильники — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кабміні пообіцяли не заглядати українцям у холодильники

Казна та Політика
455
Міністр праці і соціальної політики України Василь Надрага заявляє, що уряд планує внести зміни в порядок отримання житлових субсидій, скоротивши перелік вимог до декларації громадян про доходи і майно. Про це Надрага заявив на прес-конференції в Кабінеті Міністрів.
"Ми скоротили декларацію з 6-ти до одного аркуша. Це була дуже детальна інформація, яка, на наш погляд, була зайвою. Сьогодні відповідно до нашої нормативної бази, якщо людина протягом останнього року придбала товари вартістю вище 12 прожиткових мінімумів, тобто більш ніж на 9 тисяч 700 гривень, це потрібно задекларувати", - сказав Надрага.
Міністр також спростував інформацію про те, що нібито соціальні інспектори після звернення громадян по житлову субсидію відвідують його житло, "заглядають в холодильник і в підвал" і перевіряють їх стан. "Це від лукавого. У нас всього півтори тисячі соціальних інспекторів на всю державу, і розуміючи, що у нас 750 міських і районних управлінь соціального захисту, так в середньому на кожне управління у нас не більше 2 соціальних інспекторів. Тому вони ходять не тому, щоб чіплятися до когось від нудьги. А ходять в тому випадку, якщо виникають сумніви, що людина чесно задекларувала", - підкреслив він.
Надрага відзначив, що для отримання житлових субсидій пенсіонер повинен надати соціальним органам всього два документи, а працюючі громадяни - три документи. За його словами, державна допомога виявлятиметься всім громадянам за умови, якщо сукупний дохід на сім'ю не перевищує 5 тис. грн.
Згідно з інформацією міністра, станом на 8 вересня житлові субсидії вже налічуються більш ніж 300 тисячам громадян, ще 564 тисячі звернень перебувають на вивченні органів соціального захисту.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас