Банк Канади підвищив ключову ставку, відзначивши погіршення прогнозу для економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Канади підвищив ключову ставку, відзначивши погіршення прогнозу для економіки

Казна та Політика
202
Банк Канади підвищив у середу ключову процентну ставку, відзначивши, що темпи зростання економіки країни будуть слабкішими, ніж очікувалося раніше, повідомляє агентство Bloomberg.
Ставка була підвищена на 0,25 процентного пункту - до 1% річних, що збіглося з чеканнями аналітиків.
"Центробанк чекає, що відновлення канадської економіки буде трохи більш поступовим, ніж очікувалося в липні, - йдеться в повідомленні Банку Канади. - Будь-яке подальше скорочення кредитно-грошових стимулів вимагає ретельного обговорення в світлі виняткової невизначеності, яка супроводжує економічний прогноз".
Канадський ЦБ підвищив ставку вже третій раз з червня цього року. Канада стала першою з країн G7, яка посилила кредитно-грошову політику після завершення рецесії.
В повідомленні банку також сказано, що, незважаючи на "деяке посилення" фінансових умов в Канаді в зв’язку з підвищенням процентних ставок, монетарна політика залишається "стимулюючою".
ВВП Канади зріс в першому кварталі 2010 року на 5,8% в річному численні, проте в другому кварталі підйом сповільнився до 2%. При цьому, в липні вперше з початку цього року в країні скоротилося число робочих місць. Інфляція в серпні несподівано сповільнилася до 1,6%, тоді як цільовий рівень канадського ЦБ становить 2%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас