Німецьким банкам потрібен додатковий капітал — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецьким банкам потрібен додатковий капітал

Казна та Політика
336
Десяти найбільшим німецьким банкам може знадобитися додатковий капітал у розмірі 105 мільярдів євро ($141 мільярдів) відповідно до нових правил, розроблених для запобігання фінансовим кризам в майбутньому, повідомила банківська асоціація країни, повідомляє Рейтер.
Міжнародний банківський регулятор, відомий як Базельський комітет, ймовірно, вимагатиме, щоб коефіцієнт капіталу першого рівня банків досягав 6 відсотків, а не 4, як раніше, повідомила BDB, куди входять такі компанії, як Commerzbank і Deutsche Bank.
Регулятори підвищують розміри необхідного капіталу, щоб гарантувати, що у розпорядженні банків завжди буде достатньо резервних коштів, які можна використовувати в кризові моменти.
Крім того, ймовірно буде введено вимогу про фінансові "буфери" - гарантійний і антициклічний, кожен з яких складе 2 відсотки.
Багато банків вже володіють коефіцієнтом капіталу першого рівня 10 відсотків або більше.
Але чимале число компаній стикається з труднощами в процесі підготовки до вступу в дію нових правил і їм потрібен час, щоб пристосуватися. Це необхідно ще і тому, що політики також вводять нові заходи, такі як банківські збори, податки на фінансові трансакції та інші, сказав заступник керівника BDB Ханс-Йоахім Массенберг.
"Є безліч банків, які не мають доступу на ринки капіталу і буде потрібен час, якщо їм доведеться створювати капітальну базу лише за допомогою нерозподіленого прибутку", - сказав Массенберг.
Регулятори обговорюють терміни перехідного періоду, який дозволить банкам адаптуватися до нових правил, - від шести до восьми років. BDB називає їх "абсолютним мінімумом".
Члени BDB вважали за краще б отримати 8-10 років на те, щоб повністю підготуватися до нових капітальних вимог і більше 10 років, щоб змінити структуру капіталу, аби відповідати жорстким стандартам Базельського комітету.
Банківські регулятори і представники центробанків всього світу зустрічаються сьогодні, щоб завершити обговорення нової Базельської угоди, яка може набрати чинності в кінці 2012 року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас