Катеринчук і Терьохін пропонують Раді прийняти розроблений ними Податковий кодекс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Катеринчук і Терьохін пропонують Раді прийняти розроблений ними Податковий кодекс

Казна та Політика
712
Депутати Верховної Ради Микола Катертнчук (фракція Блоку "Наша Народна для України Самооборона") і Сергій Терьохін (фракція "Блоку Юлії Тимошенко-Батьківщина") пропонують парламенту прийняти розроблений ними проект Податкового кодексу.
Про це йдеться в законопроекті №7101, зареєстрованому в Раді 7 вересня.
Документ містить 43 глави (350 статей) загальним обсягом 569 сторінок.
Серед основних норм, передбачених в даному проекті кодексу, - ставка податку на додану вартість на рівні 15% (окрім операцій, звільнених від оподаткування, і операцій, до яких застосовується нульова ставка), ставка податку на прибуток підприємств - 20%, ставка податку на доходи фізичних осіб - 15% (окрім деяких випадків, коли вона встановлюється на рівні 5%).
Проект кодексу також передбачає введення податку на нерухомість у розмірі 1% на рік від балансової вартості нерухомості, сплату податку на землю.
Документ також регулює сплату акцизів, держмит, податку на транспортні засоби, екологічного податку, збору за спеціальне використання природних ресурсів, фіксованого сільськогосподарського податку й інших податків і зборів.
До місцевих податків і зборів проект кодексу відносить податок на рекламу, збір за використання місцевої символіки, збір за спеціально відведені місця на ринку, будівельний збір, гастрольний збір.
На думку авторів законопроекту, його прийняття дозволило б забезпечити вирішення більшості проблем у сфері адміністрування податків, а також сприяло б уніфікації і спрощенню законодавства в питаннях оподаткування.
Як повідомляло агентство, 17 червня Рада прийняла розроблений Кабміном проект Податкового кодексу (законопроект №6509) в першому читанні, а 8 липня винесла його на всенародне обговорення.
7 вересня Рада визнала прийняття в першому читанні урядового проекту кодексу таким, що втратило силу.
Тоді ж парламент доручив Кабінету Міністрів невідкладно подати в Раду новий проект Податкового кодексу з врахуванням результатів всенародного обговорення.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас