Обсяг депозитів у серпні збільшився на 1,5% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обсяг депозитів у серпні збільшився на 1,5%

Кредит&Депозит
471
Загальний обсяг депозитів у серпні збільшився на 1,5% (з початку року - на 16,1%) - до 380,6 млрд грн. Про це повідомляє прес-служба НБУ.
Приріст депозитів з початку року і весь обсяг в серпні ц.р., як вважають в головному фінансовому відомстві, були забезпечені за рахунок коштів в національній валюті. Їх обсяг за серпень збільшився на 2,6%, а з початку року цей показник складає 25,4%. У той же час обсяг коштів в іноземній валюті в серпні ц.р. не змінився (з початку року він збільшився на 5,7%.
Обсяг депозитів фізичних осіб в серпні збільшився на 0,9% (з початку року - на 18,7%) - до 251 млрд грн. Темп їх приросту в національній валюті (4%) значно перевищував відповідний показник по коштах в іноземній валюті (0,2%). У серпні продовжилася тенденція зростання депозитів юридичних осіб, обсяг яких за місяць зріс на 2,8% (з початку року на - 11,5%).
Нагадаємо в липні ц.р. виконавчий директор з економічних питань Національного банку України (НБУ) Ігор Шумило заявляв, що причиною зростання обсягів депозитів в українських банках за останні місяці є низький прогнозний коефіцієнт базової інфляції, який в другому півріччі 2010 р. може скласти менше 10%.
Аналітик ІК Dragon Capital Анастасія Туюкова в червні ц.р. заявляла, що зростання депозитної бази банків, що продовжується, свідчить про зміцнення довіри населення до фінансового сектора, а перевага гривневих вкладів на валютною свідчить про зниження девальваційних і інфляційних чекань.
В той же час голова правління АКБ "Укрсоцбанку" Борис Тімонькін в червні ц.р. вказував на те, що до кінця року ставки по річних депозитах можуть знизитися в євро до 4-5%, в доларах - до 6-7%, в гривні - до 14-15%. Проте, на його думку, це дасть велику можливість комерційним банкам для зниження процентних ставок по кредитах.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас