Баррозу: Економіка в ЄС відновлюється, але прогрес в країнах блоку нерівномірний — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Баррозу: Економіка в ЄС відновлюється, але прогрес в країнах блоку нерівномірний

226
Голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу сьогодні виступив в Європарламенті в Страсбурзі з промовою про стан справ в Європейському союзі, або так званим посланням State of the Union (по аналогії з щорічними посланнями конгресу президентів США), повідомляє РБК.
У своєму виступі глава Єврокомісії змалював пріоритетні напрями європейської політики, приділивши основну увагу проблемам виходу з економічної кризи. Ж.М.Баррозу сказав, що "економічні перспективи Євросоюзу на сьогоднішній день виглядають кращими, ніж рік тому, неабиякою мірою завдяки рішучим діям європейських властей".
"Відновлення набирає обороти, хоча цей процес йде нерівномірно в різних частинах союзу", - сказав глава Єврокомісії, додавши, що "рівень безробіття як і раніше занадто високий", а "ризики і невизначеність зберігаються".
На думку Ж.М.Баррозу, одним з ключів до швидкого відновлення економіки ЄС є зміцнення і поглиблення єдиного внутрішнього ринку. "Внутрішній ринок - найзначніший актив єдиної Европи, і ми недостатньо його використовуємо", - заявив голова виконавського органу ЄС, пообіцявши, що в наступному місяці Брюссель представить план поглиблення єдиного загальноєвропейського ринку.
Виступ Ж.М.Баррозу в Європарламенті відбувся напередодні засідання міністрів фінансів ЄС, які сьогодні обговорюватимуть проблеми економіки і фінансового регулювання. Крім того, на зустрічі міністрів буде розглянуто прогрес Греції в скороченні бюджетного дефіциту і реформуванні економіки. Очікується, що голови європейських фінансових відомств схвалять надання Греції другого кредитного транша у розмірі 9 млрд євро за програмою ЄС/МВФ загальною вартістю 110 млрд євро.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас