Найбільшим німецьким банкам може знадобитися 105 млрд євро для виконання "Базель-3" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільшим німецьким банкам може знадобитися 105 млрд євро для виконання "Базель-3"

Фінтех і Картки
786
Десяти найбільшим банкам Німеччини може знадобитися додатковий капітал у розмірі 105 млрд євро при введенні в дію третьої частини положень Базельського комітету з банківського нагляду "Базель-3", повідомляє агентство Bloomberg із посиланням на представника Асоціації німецьких банків (Bundesverband deutscher Banken, BDB) Дірка Ягера.
За словами Ягера, саме така сума необхідна німецьким кредитно-фінансовим організаціям для досягнення рівня достатності основного капіталу на позначці 10%.
Крім того, BDB вважає, що нові світові банківські стандарти можуть становити загрозу процесу відновлення світової економіки у зв'язку з обмеженням можливостей кредитування. Передбачається, що стандарти "Базель-3" вводитимуться протягом 10-12 років для того, щоб дати банкам досить часу для підготовки.
Базельський комітет з банківського нагляду був створений в 1974 році при Банку міжнародних розрахунків. До завдань комітету входить розробка директив і рекомендацій, спрямованих на вдосконалення банківського регулювання. Також комітет веде роботу з уніфікації вимог до фінансового регулювання в різних країнах.
В кінці грудня 2009 року Базельський комітет опублікував попередній варіант нових світових стандартів. Згідно з документом, банки повинні мати достатній рівень капіталу високої якості, а також набір високоліквідних активів для ефективнішого протистояння фінансовим потрясінням в майбутньому. Зокрема, комітет планує підвищити вимоги до капіталу банків, а також упевнитися, що капітал надійно покриває ризики, пов'язані з сек’юритизованими активами і деривативами. Попереднє обговорення основних пунктів реформи відбудеться 7 вересня.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас