Австралійський ЦБ зберіг базову процентну ставку на рівні 4,5% 4-й місяць поспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австралійський ЦБ зберіг базову процентну ставку на рівні 4,5% 4-й місяць поспіль

Кредит&Депозит
82
Резервний банк Австралії у вівторок не став міняти базову процентну ставку, залишивши її на рівні 4,5% річних четвертий місяць поспіль, як і чекали аналітики, опитані агентством Bloomberg.
"Економіка Австралії сама по собі вимагає підвищення процентних ставок, - відзначає старший економіст ICAP Australia Ltd. у Мельбурні Адам Карр. - Що зупиняє австралійський ЦБ, так це невизначеність в світовій економіці".
Погіршення перспектив економічного зростання в США змусило Федеральну резервну систему заявити про готовність збільшити стимулювання економіки. По контрасту з цим, австралійська економіка, що виграє від підвищення експорту, демонструє сигнали прискорення зростання. Темпи підйому ВВП країни в другому кварталі 2010 року виявилися максимальними за три роки, що відображає, зокрема, і високий внутрішній попит.
Збільшення витрат споживачів і компаній в Австралії одночасно з посиленням буму в сировинній сфері, підігріванням китайського попиту на залізняк, що експортується Австралією, і вугілля, чинить тиск на Центробанк країни, який може відновити найпотужніший раунд підвищення ставки серед країн G-20 на початку 2011 року, відзначають експерти.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас