В Польщі в жовтні можуть виникнути проблеми з газом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Польщі в жовтні можуть виникнути проблеми з газом

Енергетика
151
Польща в жовтні буде змушена обмежити постачання газу хімічним підприємствам, якщо до того часу владі не вдасться переконати Єврокомісію погодитися на підписання затвердженого польським урядом в січні цього року газового договору з "Газпромом". Про це заявив директор департаменту нафти і газу Міністерства економіки Польщі Мацей Каліський в ефірі TVN CNBC напередодні візиту польських чиновників на переговори з цього питання до Брюсселю.
Переговори щодо зауважень Єврокомісії до польсько-російської газової угоди сьогодні проведуть віце-міністр польського уряду Вальдемар Павляк і заступник міністра закордонних справ Міколай Довгельович з єврокомісаром з енергетики Гюнтером Еттінгером.
Як повідомлялося, польський уряд, який через рік переговорів затвердив новий газовий договір з російським "Газпромом", планував підписати його до квітня цього року, але не зробив цього через зауваження до тексту документа з боку Європейської комісії.
Єврокомісію непокоїть запис в угоді, відповідно до якої "Газпром" до 2045 року отримає ексклюзивне право на використання польської частини Ямальського газопроводу, тоді як європейське законодавство гарантує вільний доступ для всіх учасників ринку.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас