РФ запропонувала Китаю інвестпроекти в Сибіру на 260 мдрд руб. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ запропонувала Китаю інвестпроекти в Сибіру на 260 мдрд руб.

200
На Байкальському міжнародному економічному форумі уряд Росії запропонував Китаю 12 спільних інвестиційних проектів на загальну суму 260 млрд руб. Про це повідомляє РБК daily із посиланням на главу департаменту інвестпроектів мінрегіонбуду РФ Дениса Травіна.
"Ми внесли цей список до уряду Росії, і перший віце-прем'єр Ігор Шувалов розпорядився, щоб відомства розглянули можливість виділення під них бюджетних коштів: десь це буде пряме держфінансування, десь державно-приватне партнерство. Щодо окремих проектів це доручення вже виконане. Так, на створення ОЕЗ туристсько-рекреаційного типу "Великий Уссурійський острів" вже виділено 200 млн бюджетних рублів", - сказав Д.Травін.
Чверть інвестпроектів - туристсько-рекреаційного типу. Так, ОЕЗ "Великий Уссурійський острів" (Хабаровський край) вартістю 20,5 млрд руб. передбачає "один острів - дві країни" (Росії належать дві третини острова). Після будівництва аквапарку, готелю, кінного комплексу, ТРЦ і гольф-клубу приріст доходів від туризму протягом п'яти років щороку складатиме 2,1 млрд руб. на рік, підрахували в мінрегіоні. Ще одну ОЕЗ з туристичним вектором - "Байкальська гавань" - пропонується побудувати в Бурятії. Гавань має стати всесезонним курортом з SPA, тибетською медициною і гірськими лижами. "Північний світ" в Якутії повинен поєднувати екстремально низькі температури з історичним, археологічним і спортивним проведенням часу. Байкал також планується використовувати для отримання прибутку. Один з проектів передбачає будівництво на озері заводу з виробництва питної бутильованої байкальської води.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас