ЗМІ: Акції АвтоВАЗу злетіли без видимих причин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: Акції АвтоВАЗу злетіли без видимих причин

Казна та Політика
694
Капіталізація АвтоВАЗу нестримно зростає - лише за минулий тиждень котирування його акцій зросли на 73%. Брокери відзначають активну участь в торгівлі цінними паперами Трійки Діалог, власника крупного пакету акцій автоконцерну і неодмінного учасника попередніх скупок його акцій. Ринковими причинами така активність не виправдовується, пише Коммерсантъ в статті АвтоВАЗу дали зелений колір.
Як відзначає видання, в кінці минулого тижня котирування акцій АвтоВАЗу повернулися на докризові рівні - в п'ятницю, 3 вересня, в процесі торгів на ФБ ММВБ котирування досягали позначки 33 руб., так високо вони не були з 22 липня 2008 року.
За підсумками торгів вартість акцій зупинилася на позначці 32,2 руб., що на 23% вище від закриття четверга. Упевнене зростання котирувань почалося 18 серпня і триває вже третій тиждень, за цей час капіталізація компанії зросла в 2,3 разу.
При цьому лише за останній тиждень котирування зросли майже на 73%. У своїй історії акції АвтоВАЗу жодного разу не зростали настільки нестримно за такий короткий відрізок часу. Не відставали від звичайних і привілейовані акції. В п'ятницю вони зросли в ціні на 9,5%, а з 18 серпня - в 1,9 разу.
"Це ненормальна ситуація, коли ціна паперу без особливих причин зростає за декілька днів в рази, це говорить про те, що торгівлю ведуть люди, які знають більше ринку, тобто інсайдери", - відзначає керуючий директор SI Capital Дмитро Садовий.
Коммерсантъ відзначає, що 9 вересня мають відбутися заочні збори акціонерів АвтоВАЗу, на якому вони повинні схвалити збільшення статутного капіталу і розміщення додаткової емісії акцій за закритою підпискою.
Основними покупцями повинні стати Ростехнології та Renault. Рішення про це було прийняте 28 липня, причому ще в середині липня були розкриті подробиці підготовлюваної операції.
А 1 вересня інформагентства повідомили, що ціна розміщення додаткової емісії акцій АвтоВАЗу складе 40,24 руб. за папір. За оцінками аналітиків, 40 руб. за акцію - це значно більше реальної вартості компанії, і фундаментальних причин для нинішнього зростання котирувань нема.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас