BP збільшила план продажу активів з 30 млрд дол. до 40 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

BP збільшила план продажу активів з 30 млрд дол. до 40 млрд дол.

Енергетика
263
Нафтова компанія BP Plc збільшила план продажу активів на світовому ринку з $30 млрд до $40 млрд, включаючи частку в найбільшому нафтовому родовищі Північної Америки, щоб покрити витрати у зв'язку з аварією в Мексиканській затоці.
BP виставила на аукціон свою частку в родовищі Prudhoe Bay на Алясці вартістю $20 млрд. Також компанія продає частину своїх активів, у тому числі нафтові блоки в Північному морі, російською ТНК-bp за $5-10 млрд і готує низку дрібніших операцій, пише Sunday Times із посиланням на інформовані джерела.
Прес-секретар BP Марк Солт відмовився прокоментувати інформацію Sunday Times.
Раніше повідомлялося, що витрати BP у зв'язку з аварією в Мексиканській затоці зросли до $8 млрд за минулий місяць.
BP оголосила, що з 15 липня нафта не витікає у води затоки. З поверхні зібрано 862 тис. барелів нафтової рідини, ліквідовано 411 контрольованих вогнищ спалаху. Очікується, що буріння допоміжної свердловини буде закінчено до середини вересня.
Платформа Deepwater Horizon затонула в Мексиканській затоці біля берегів штату Луїзіана після вибуху і пожежі в квітні, потім почався витік нафти. Об'єм витоку нафти зі свердловини протягом 87 діб з моменту аварії до установки заглушки склав 4,1 млн барелів. Ще 0,8 млн барелів нафти було відкачано BP з моменту вибуху платформи 20 квітня до 15 липня, коли на свердловину був встановлений клапан.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас