ФРС, враховуючи дані з ринку праці, навряд чи поспішатиме зі стимулами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС, враховуючи дані з ринку праці, навряд чи поспішатиме зі стимулами

Казна та Політика
287
Вищий, ніж очікувалося, приріст числа робочих місць у приватному секторі американської економіки, зафіксований в серпні, знижує вірогідність негайного прийняття Федеральним резервом заходів з додаткового стимулювання економіки США, пише агентство Bloomberg.
"Не думаю, що це (останні статдані) дають підстави для якогось рішучого кроку" з боку керівництва ЦБ, який збереться на чергове засідання 21 вересня, заявив в інтерв'ю Bloomberg Television колишній керівник Федерального резерву Ренделл Кроснер.
Дані з ринку праці розсіюють побоювання, що на економіку США рухається друга хвиля рецесії, і підтверджують прогнози ЦБ, згідно з якими відновлення триває, але повільнішими темпами.
В той же час, вважають експерти, пізніше цього року Федеральний резерв може розглянути питання про відновлення покупок облігацій.
10 серпня американський ЦБ прийняв рішення реінвестувати надходження від облігацій, що погашалися і знаходяться в його портфелі, в нові папери, аби не допустити зниження загального обсягу вкладень в ці активи і - тим самим - посилення монетарної політики.
Потім в кінці серпня глава ФРС Бен Бернанке назвав відновлення купівлі облігацій і збільшення їх портфеля одним з можливих варіантів дій ЦБ в разі подальшого погіршення економічної ситуації, пообіцявши при цьому зробити все можливе для запобігання другій хвилі рецесії в США.
В той же час він зі стриманим оптимізмом говорив про перспективи зростання економіки в 2011 році.
Як стало відомо в п'ятницю, кількість робочих місць у приватному секторі США продовжила збільшуватися в серпні восьмий місяць поспіль. Цей показник зріс на 67 тис. в порівнянні з підвищенням, що прогнозувалося, на 40 тис. Багато компаній продовжують нарощувати штат співробітників, і це, на думку експертів, є сигналом того, що представники бізнесу вважають ослаблення економічного підйому в США тимчасовим і розраховують на поліпшення ситуації в майбутньому.
До цього були опубліковані дані про зростання у виробничому секторі США.
"Відчуття необхідності негайних дій значно знижується після не лише одних цих даних (щодо безробіття), але серії даних, які надійшли протягом останніх тижня-двох", - сказав головний економіст Piepont Securities Стівен Стенлі.
Протягом останніх днів керівники американського ЦБ давали зрозуміти, що поки не бачать необхідності в новому стимулюванні ділової активності.
Глава Федерального резервного банку (ФРБ) Далласа Річард Фішер сказав, що не хотів би вдаватися до збільшення балансу Федеральної резервної системи для стимулювання економіки доти, доки не зменшиться невизначеність щодо фінансової політики і регулятивних заходів, яка стримує зростання ринку праці.
Президент ФРБ Атланти Деніс Локхарт відзначив, що, незважаючи на деяке ослаблення темпів економічного зростання в США, економіка країни залишається на шляху до повільного відновлення. "Я чекаю, що до кінця цього року економіка виглядатиме і почуватиме себе краще, ніж зараз", - заявив він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас