Китай пообіцяв збільшити обсяги імпорту товарів і взяти участь у відновленні світової економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай пообіцяв збільшити обсяги імпорту товарів і взяти участь у відновленні світової економіки

Казна та Політика
241
Представники Китаю пообіцяли на зустрічі, що продовжується, з главою Національної економічної ради США Ларрі Саммерсом вжити заходи для збільшення обсягу імпорту сировини і високотехнологічного устаткування, а також знизити мита для імпортерів.
Ці заяви, як передає РБК, стали відповіддю на критику з боку США, що наполягають, що слабкий юань дає китайським експортерам невиправдану цінову перевагу, а також, що профіцит торгівельного балансу КНР зумовлений пріоритетом експорту над імпортом. Та жодних конкретних кроків керівництво Китаю не запропонувало.
В той же час профіцит торгівельного балансу Китаю зростає з кожним місяцем. Так, в липні 2010 р. цей показник досяг 28,7 млрд дол. - максимальної позначки за 18 місяців.
За підсумками червня, за даними Головного митного управління країни цей показник був зафіксований на рівні 20 млрд дол.
При цьому обсяг експорту з КНР збільшився на 38% в річному численні і склав 145,5 млрд дол. Крім того, за підсумками липня зріс обсяг товарів, експортованих в США і Євросоюз, що дещо згладило страхи з приводу сповільнення попиту.
В той же час несподіваний скоротився обсяг імпорту. Так, якщо в червні цей показник зріс на 34,1% в річному численні, то в липні зростання імпорту склало 22,7%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас