Німеччина занепокоєна відмиванням коштів в Інтернеті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина занепокоєна відмиванням коштів в Інтернеті

Казна та Політика
655
Німецькі правоохоронці стурбовані частим використанням Інтернету для відмивання грошей. Торік кількість порушених відповідних кримінальних справ зросла на чверть і досягла сотні випадків, повідомляє "Німецька хвиля".
За повідомленням, для відмивання грошей злочинці знаходять в Інтернеті людей, які погоджуються навіть за невеликі гонорари надати в розпорядження ділків свої приватні банківські рахунки. "Фінансові агенти" через інтернет замовляють, наприклад, товар у фіктивного постачальника, і тоді товар не надходить, а гроші переводяться за кордон.
У звіті федерального управління кримінальної поліції і федерального відомства з нагляду за фінансовими послугами правоохоронці підкреслюють важливість міжнародної співпраці.
"Для успішної боротьби з відмиванням грошей нам потрібно у всьому світі налагодити взаємодію наглядових і правоохоронних структур. Сучасні технології, користування іноземними платіжними засобами, наприклад, телефонними prepaid-картами, інколи зводять нанівець зусилля німецьких правоохоронців ", - визнав президент Федерального відомства управління кримінальної поліції Йорг Цирке.
За матеріалами:
Главред
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас