Рубіні рекомендує інвестувати не в золото, а в долар, франк та єну у разі нової рецесії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рубіні рекомендує інвестувати не в золото, а в долар, франк та єну у разі нової рецесії

Валюта
1855
Професор економіки нью-йоркського університету Нуріель Рубіні рекомендує інвесторам в разі, якщо світова економіка знов скотиться в рецесію, вкладати кошти не в золото, а в долар США, швейцарський франк і японську єну.
"У випадку другого витка рецесії, при зростанні неприйняття ризику, деяким видам активів буде віддано перевагу перед іншими, золото буде одним з таких активів, - сказав Рубіні в ефірі Bloomberg Television в п'ятницю. - Але в ситуації зростання неприйняття ризику такі активи, як долар, франк і єна мають більший потенціал зростання, оскільки вони значно більш ліквідні в порівнянні із золотом".
В теперішній час інвестори активно скуповують активи, які вважають найбільш надійними, оскільки побоюються, що темпи розвитку американської економіки сповільнюються. В результаті в під час торгів 31 серпня швейцарський франк подорожчав до рекордного рівня в парі з євро (1,29 франка), а єна минулого місяця кілька разів піднімалася в парі з доларом майже до максимуму з 1995 року.
Золото з початку 2010 року подорожчало на 14% і торгувалося в п'ятницю на рівні $1251,52 за тройську унцію.
"Я вважаю, що золото торгуватиметься на поточному рівні, - зазначив Рубіні. - Є дві екстремальні обставини, які можуть викликати новий стрибок цін на золото. Одна з них - це інфляція, але інфляції в розвинених країнах немає. Навпаки, існує ризик дефляції".
"Друга подія - це крах світової фінансової системи, але і цей ризик помітно знизився, оскільки ми проводимо реформи фінсистеми", - сказав економіст.
Рубіні висловив думку, що в другому півріччі 2010 року темпи зростання американської економіки продовжать сповільнюватися, оскільки "попутні вітри стають зустрічними".
"Темпи створення робочих місць будуть дуже, дуже середніми, - сказав експерт. - Відчуття буде таке, що ми переживаємо рецесію, хоча це і не рецесія".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас