Мінфін Японії якщо і проведе інтервенцію, то із труднощами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін Японії якщо і проведе інтервенцію, то із труднощами

Казна та Політика
216
Японському уряду буде нелегко провести інтервенцію, якщо долар знижуватиметься проти єни поступово, проте уряд зараз, як ніколи, рішуче налаштований протидіяти будь-яким незвично стрімким коливанням на валютному ринку. Про це повідомили Dow Jones Newswires декілька поінформованих джерел.
Будь-яка можлива інтервенція Міністерства фінансів проти різкого зростання єни буде націлена на приборкання волатильності на ринку, а не на зміну ринкового тренду, сказали вони.
"Якщо не спостерігатиметься "надмірних коливань" валютних курсів і якщо долар знижуватиметься проти єни лише поступово, діяти буде дуже нелегко, - зазначило одне з джерел. - Це неймовірно, аби уряд бився з ринковим трендом".
В той же час висловлені нещодавно міністром фінансів Японії Есихіко Нодою обіцянки вжити "рішучих" заходів на валютних ринках, коли це буде необхідно, були націлені на те, аби продемонструвати велику настороженість влади відносно різких коливань єни, сказали джерела. Тон коментарів Ноди був найрізкішим відтоді, як він обійняв свою посаду в червні. У минулому японські офіційні особи часто використовували слово "рішучий", аби вказати на те, що вони серйозно замислюються про інтервенцію.
Сказане джерелами підкреслює підвищену пильність Токіо до будь-якого різкого зростання єни, яке може нести в собі загрозу для японської економіки. В той же час вони також вказують на те, що уряд навряд чи протистоятиме валютному ринку, якщо долар знижуватиметься проти єни поступово. Останній раз інтервенцію на валютному ринку Японія проводила більш ніж шість років тому.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас