Марш згодних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Марш згодних

Фондовий ринок
596
Вчора на загальних зборах акціонерів ПАТ "Маріупольський МК ім. Ілліча" було прийнято рішення про збільшення статутного капіталу (СК) товариства і додемісії простих іменних акцій. В результаті розмір статутного капіталу складе 3092815187,50 грн. Велика частина акцій додаткової емісії (75% від збільшеного УК) має бути викуплена новим інвестором Metinvest BV (Нідерланди, група "Метінвест").
Керівник прес-центру ММК ім. Ілліча Сергій Магера уточнив, що робота із розміщення акцій серед нових акціонерів йде за планом і з дотриманням всіх вимог українського законодавства, проте поки що не завершена. "Метінвесту" необхідно вжити низку заходів, аби вступити в права володіння акціями", - передбачив Сергій Магера.
Аналітик ДІК BG Capital Євгеній Дубогриз говорить, що перш ніж група "Метінвест" офіційно стане акціонером ММК ім. Ілліча, має відбутись дві події - реєстрація емісії акцій ДКЦПФР і ще одні збори акціонерів, на яких необхідно затвердити зміни у складі власників компанії.
В прес-службі групи "Метінвест" вчора не вдалось отримати коментар відносно того, в якій стадії знаходиться процес злиття з маріупольським комбінатом.
"Головна невизначеність в цій операції, яка зберігається на сьогоднішній день, - формат об'єднання активів "Метінвеста" і ММК ім. Ілліча. На даний момент незрозуміло, чи буде це об'єднання, як заявлялося в липні, або ж пряме поглинання маріупольського меткомбіната", - говорить Євгеній Дубогриз.
Зазначимо, вчорашні збори акціонерів ММК ім. Ілліча не обійшлися без скандалу. Так, напередодні були затримані активісти незалежного профспілкового комітету підприємства, які планували провести акцію протесту під час зборів. Керівник прес-служби маріупольського ГУ ГУМВС України в Донецької області Іван Бабаєв підтвердив, що 31 серпня були затримані чотири людини, яким висунуто звинувачення за фактом шахрайства в особливо великих розмірах відносно жителя м. Києва, а також за фактом умисного знищення або пошкодження майна. При цьому він уточнив, що звинувачення не пов'язане з діяльністю профспілки. Сьогодні має бути прийняте рішення про санкцію відносно цих громадян.
Крім збільшення СК акціонери вчора прийняли і затвердили рішення про переведення всіх випущених простих іменних акцій ПАТ з документарної форми існування в бездокументну. Акції в бездокументній формі обслуговуватимуться в ПАТ "Всеукраїнський депозитарій цінних паперів", а охоронцем цінних паперів визначено ТОВ "Об'єднана реєстраційна компанія".
Після оголошення про початок процесу об'єднання ММК ім. Ілліча з групою "Метінвест" підприємству вдалось стабілізувати роботу. Зокрема, за спостереженнями галузевих аналітиків, збільшились закупівлі коксу на ВАТ "Авдіївський КХЗ" (входить до групи "Метінвест"), а за інформацією агентства Steel Business Briefing (Великобританія) збутові структури "Метінвеста" почали продавати продукцію ММК ім. Ілліча.
В результаті 1 вересня було оголошено, що, починаючи з 1 серпня, у всіх підрозділах комбінату буде підвищений фонд оплати праці (ФОП) на 5-15%. Як зазначається в повідомленні прес-центру підприємства, найбільше зростання заробітної плати буде забезпечено працівникам провідних професій.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас