Бернанке: Банки, які загрожують фінансовій системі США, слід закривати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бернанке: Банки, які загрожують фінансовій системі США, слід закривати

Казна та Політика
377
Державні органи регулювання мають бути готові до закриття найбільших в країні банків в разі, якщо їх стан загрожуватиме фінансовій системі, заявив глава Федеральної резервної системи (ФРС) США Бен Бернанке, виступаючи в четвер перед парламентською Комісією США із розслідування причин фінансової кризи. "Якщо ця криза і піднесла нам якийсь урок, то він полягає в тому, що проблема критично важливих для стабільності фінансової системи країни інститутів має бути вирішена", - підкреслив Бернанке, на думку якого порятунок даних інститутів за рахунок державних коштів є неефективним рішенням.
Голова Федрезерву також зазначив, що закон Додда - Френка, який набув чинності в липні поточного року, котрий передбачає найрадикальніші реформи в американській фінансовій системі з часів Великої депресії, дозволить регуляторам закривати інститути, банкрутство яких представляє значну загрозу для стабільності всієї системи. "Критично важливі для стабільності фінансової системи країни інститути були як однією з причин кризи, так і однією з найпотужніших перешкод на шляху влади з її попередження", - вважає Бернанке.
Закон Додда - Френка, названого так на честь глави комітету з фінансових послуг палати представників конгресу Барні Френка і сенатора Крістофера Додда, який очолює банківський комітет верхньої палати конгресу, був підписаний президентом США Бараком Обамою в липні 2010 року. Основна його мета - захист американських платників податків від надмірних ризиків, що виникають у фінансовій системі, а також недопущення повторення масштабної фінансової кризи.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас