Тігіпко: відповідальність за ввезення "сірих" авто лежить на співробітниках митниці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: відповідальність за ввезення "сірих" авто лежить на співробітниках митниці

Кримінал
504
Віце-прем'єр-міністр України Сергій Тігіпко вважає, що відповідальність за ввезення автомобілів до України за "сірими" схемами лежить на співробітниках митниці, а не на тих, хто їх купує. Про це він заявив в коментарі журналістам.
Як повідомляє кореспондент ЛІГАБізнесІнформ Тігіпко, зокрема, зазначив: "Я не встиг ще до кінця розібратися, але переговорив вже з однією людиною, яка там згадується, і ситуація виглядає трохи по-іншому. Всі ці люди, які там перераховані, купували абсолютно легальні автомобілі, які продавалися в легальних магазинах, салонах, і які мали всі легальні документи - митну декларацію, офіційну растаможку. А те, що порушила митниця під час оформлення, покупці цього не знають, ніхто не знав, що були якісь порушення".
На його думку, відповідальними за порушення схем ввезення автомобілів до України потрібно робити тих, хто конкретно на митниці цим займався, а не тих, хто купив автомобілі. "Сьогодні можна звинуватити всіх українців в тому, що вони купують товари довгострокового вжитку - холодильники, телевізори і так далі - за "сірими" схемами. Але я вважаю, що боротися потрібно якраз не з покупцями, а з тими, хто неправильно оформляє цю продукцію. Тому спробуємо зараз з цим розібратися. Інформація була несподіваною, але нічого, розберуся", - заявив він.
Нагадаємо, вчора в ЗМІ з'явилася інформація про те, що кілька українських вищих посадових осіб, зокрема, згадувалося прізвище Гайдук і дочка Тігіпка, купили автомобілі через посередника за "сірими" схемами.
За даними ЗМІ до незаконного ввезення до України преміальних автомобілів сумарною вартістю близько $3 млн. причетні дипломати ізраїльського посольства в Україні.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас