Із Росії до України хочуть пустити швидкісний потяг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Із Росії до України хочуть пустити швидкісний потяг

Казна та Політика
2040
"Сапсан" з'єднає Росію та Україну Президент РЖД Володимир Якунін в розмові з послом України в Росії Володимиром Єльченком заявив про наміри пустити "Сапсан" на Київ"
Зараз "Сапсан" ходить лише за маршрутом Санкт-Петербург - Москва - Нижній Новгород. Вперше він відправився в дорогу 17 грудня 2009 року. "Сапсани" здатні розвивати швидкість до 250 кілометрів на годину, відстань між Петербургом і Москвою долають за три години 45 хвилин. До Нижнього Новгорода з Москви на "Сапсані" можна доїхати за чотири години.
В червні глава РЖД Володимир Якунін і міністр транспорту України Костянтин Єфименко підписали угоду про розвиток швидкісного залізничного руху між країнами. Зокрема, йшлося про маршрути Москва-Київ, Москва - Адлер (через Харків) і Москва - Сімферополь. Окрім збільшення швидкості руху поїздів, сторони планували змінити систему прикордонно-митного контролю.
За попередніми підрахунками, підготовка інфраструктури лише української ділянки залізничних колій між Москвою і Києвом обійдеться в 300 мільйонів доларів.
Зараз інфраструктура і пересувний склад залізниць як в Росії, так і на Україні, не дозволяють принципово підвищити швидкість руху. Максимально допустима швидкість на цих ділянках не перевищує 140 кілометрів на годину, тоді як для значного скорочення часу руху потрібно 200-220 кілометрів на годину.
Раніше також повідомлялося, що в 2011 році в рамках підготовки до Чемпіонату Європи з футболу 2012 року за маршрутом Москва-Харків почнуть курсувати швидкісні поїзди. В даний час поїзди-експреси вже курсують за маршрутом Москва-Київ.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас