Житомирська ОДА купила губернатору Toyota за 415 тис грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Житомирська ОДА купила губернатору Toyota за 415 тис грн

Казна та Політика
513
Новий автомобіль Toyota Саmry, куплений за 415 тисяч гривень Житомирською облдержадміністрацією, обслуговуватиме губернатора Сергія Рижука.
Про це повідомляє Житомир.info із посиланням на прес-службу Житомирської облради.
"Юрій Забіла, ставши головою Житомирською обласного державній адміністрації, віддав свій службовий автомобіль марки "Мерседес", державні номери АМ0054АО в користування мерові Житомира Вірі Шелудченко. А сам замість нього користувався власними транспортними засобами", - сказала прес-секретар глави Житомирської облради Діна Калтаєва.
"Сергій Рижук, зайнявши місце голови ОДА, залишився без транспортного засобу. Враховуючи, що перша посадова особа в області не може не мати службового транспорту, облдержадміністрація звернулася до депутатського корпусу обласної ради з проханням про надання коштів. При внесенні змін до обласного бюджету на 2010 рік, була закладена сума у розмірі 500 тис. грн. на оновлення автопарку адміністрації. Рішення було прийняте на 25 сесії обласної ради, яка відбулася 11 червня", - повідомила вона.
"Куплений автомобіль не є приватною власністю ні Сергія Рижука, ні Віталія Француза (глава Житомирської облради), ні когось іншого. Це рухоме майно автогосподарства, яким користуватимуться посадові особи Житомирської облдержадміністрації", - підкреслила Діна Калтаєва.
Нагадаємо, раніше кілька міністерств і відомств, зокрема, Мін'юст і МВС, виявилися в центрі скандалу у зв'язку з оголошеннями тендерів на закупівлю автомобілів преміум-класу. Тендери обходилися державі від 1 до 6 мільйонів гривень за кожен.
Прем'єр-міністр Микола Азаров, у свою чергу, заборонив відомствам купувати дорогі автомобілі для чиновників.
Сергій Рижук був призначений главою Житомирської облдержадміністрації 18 березня 2010 року.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас