Данилишин з'явився: долікуюсь і повернусь в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данилишин з'явився: долікуюсь і повернусь в Україну

Кримінал
952
Екс-міністр економіки в уряді Юлії Тимошенко Богдан Далилишин, якого з кінця серпня розшукує Інтерпол, заявив, що має намір з'явитися в Україні і не ховається від слідства. Про це колишній міністр розповів в телефонному інтерв'ю виданню Kyiv Post.
"Я зараз знаходжуся на лікуванні. Крім того, я у відпустці ще з початку червня", - заявив Данилишин, який не побажав уточнити місце свого лікування.
Відповідаючи на питання журналіста, чи розглядає він можливість подачі заявки на надання політичного притулку за кордоном, Данилишин заявив, що з'явиться лише після завершення лікування.
Він також відкинув звинувачення Генпрокуратури на свою адресу про нібито завданий збиток державі, а також зазначив, що схвалює прагнення чинної влади навести лад в державних закупівлях.
Нагадаємо, екс-міністра економіки Богдана Данилишина звинувачують в нанесенні державі Україна збитків на 4,5 мільйона гривень при схваленні здійснення міжнародним аеропортом "Бориспіль" (Київська область) процедури державних закупівель у одного учасника.
Крім того, його підозрюють в незаконній закупівлі палива для армії в 2008-2009 роках, що завдало державі збитку ще на 14 мільйонів гривень.
10 серпня Данилишина було оголошений в розшук за те, що він не з'являвся допити до слідчого. За даними Генпрокуратури, після цього Печерський райсуд Києва задовольнив звернення слідчого у вказаній кримінальній справі, прийнявши рішення затримати Данилишина і під вартою доставити його до суду для обрання запобіжного заходу.
Миіністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов 30 серпня заявив про готовність звернутися за допомогою в розшуку екс-міністра до Інтерполу.
Раніше в ЗМІ була оприлюднена інформація, що Данилишин перебуває у Німеччині В той же час його соратники по БЮТ заявляли, що не знають, де зараз знаходиться колишній міністр.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас