Команду Черновецького здає СБУ чиновниця київської мерії? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Команду Черновецького здає СБУ чиновниця київської мерії?

Казна та Політика
2641
У київській мерії продовжуються затримання, і відкриваються нові справи. СБУ порушила чотири кримінальних справи проти 8 посадовців мерії. Четверо чиновників - на підписці про невиїзд. Двоє - затримані. Про це "Сєгодня" сказала прес-секретар управління СБУ в Києві Оксана Лелюк. "Поки триває слідство, ми не можемо назвати імена чиновників. Все, що ми можемо сказати офіційно, йдеться і про порушення в земельній сфері", - сказала Оксана Лелюк.
Видання, посилаючись на свої джерела в правоохоронних органах, стверджує, що на підписці про невиїзд знаходяться чиновники дуже високого рівня - нібито Олесь Довгий, а також экс-заступники мера Деніс Басс і Олександр Луцький і начальник главку комвласності Анатолій Чуб. Але всі вони спростовують інформацію про порушення кримінальних справ і підписку про невиїзд.
За даними джерел "Сєгодня" в Київземі, виїмка документів в Київраді стосувалася району Жулян, де мають намір будувати дорогу, і потрібно утрясти питання з власниками. Факти зламу кадастру пов`язані саме з цим районом, запевняють в Київземі. А проблеми з документами пов`язані з перепідпорядкуваннями землі з району до Києва. Власників землі у результаті опинилося більше, ніж ділянок.
"В даний момент СБУ допитує всіх, хто працював в Київземі. А начальник управління Київради з питань землекористування і містобудування Світлана Макєєва зараз ходить до СБУ, як на роботу і, говорять, здає великих начальників", - розповіло джерело. Крім того, за інформацією джерел видання, порушена кримінальна справа відносно помічника Довгого Зінаїди Баєцької, яка готувала документи Довгому. Також в СБУ чекають голову земельної комісії Київради Олексія Євлаха.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас