Відновлення економіки США триватиме "досить багато часу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відновлення економіки США триватиме "досить багато часу"

Казна та Політика
426
Президент Федерального резервного банку Далласа (ФРС-Даллас) Річард Фішер заявив в середу, що на відновлення американської економіки "піде досить багато часу", і аби допомогти цьому процесу, необхідна вдосконалена регуляторна і податково-бюджетна політика, передає Dow Jones Newswires.
"Нам необхідно відновити довіру", - сказав Фішер. "Ми не одні біля керма, що направляє цей корабель. Це повинно доповнюватися податково-бюджетною і регуляторною" політикою, яка стимулюює власників компаній, додав він. Фішер при цьому також сказав, що будь-яка нова програма стимулювання повинна фокусуватися на створенні робочих місць.
Він зазначив, що вдосконалена регуляторна і податково-бюджетна політика повинні допомогти активувати економіку. Власники компаній, за його словами, приймуть політику, котра їх не влаштовує, оскільки в такому разі у них принаймні буде більше упевненості відносно правил.
Відновлення американської економіки, хоча воно і йде повільними темпами, не можна порівнювати з довгою рецесією, яку пережила в недавні роки Японія, оскільки ці дві економіки різні, й уряди відреагували різними способами на ті ж самі проблеми. На відміну від США, Японія не проводила істотних реформ в банківській системі і при цьому підвищила податки, сказав Фішер.
Він додав, що законодавцям слід розглядати імміграцію освічених працівників в США як економічний інструмент, який допомагає створювати робочі місця і підтримувати конкурентоспроможність США в світовій економіці. "Ми виховуємо найрозумніших людей у світі, але ми не дозволяємо їм залишитися", - сказав Фішер.
Уряду США, за його словами, не слід здійснювати протекціоністську політику.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас