Банк Англії має намір обмежити максимальний розмір іпотеки для попередження повторення фінкризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Англії має намір обмежити максимальний розмір іпотеки для попередження повторення фінкризи

Казна та Політика
285
Банк Англії має намір ввести "прямі обмеження" на максимальний розмір іпотечних кредитів, сподіваючись таким чином запобігти повторенню фінансової кризи. Про це пише газета The Telegraph.
За словами заступника глави Банку Англії Чарлі Біна, британці, які хочуть отримати іпотечний кредит, повинні будуть відкрити в банку-кредиторові спеціальний депозит. Розмір депозиту повинен скласти від 10% до 25% вартості нерухомості, під яку видаватиметься кредит.
До кризи, під час буму на видачу іпотечних позик, у Великобританії кредити видавалися на суму в 100-125% вартості нерухомості, яку хотів купити позичальник. Коли ціни на житло впали, багато позичальників не змогли виплачувати відсотки з кредитів і стратили свої будинки.
Бін не пояснив, чи будуть обмеження тимчасовими або постійними. Він додав, що згодом Банку Англії доведеться використовувати цілу низку додаткових заходів, аби не допустити перегріву економіки. Зокрема може йтись про обмеження терміну видачі іпотечних кредитів.
Видання нагадує, що в липні фінансовий регулятор Великобританії Financial Services Authority (FSA) вже виступав проти можливих обмежень на умови видачі іпотечних кредитів. У FSA заявили, що подібна політика може обмежити доступ платоспроможних британців до позикових коштів.
Економіка Великобританії поступово відновлюється від кризи, через яку виявилася у найдовшій за всю історії країни рецесії. Вийти з неї Британія змогла лише в I кварталі 2010 року, на квартал пізніше за більшість великих європейських країн.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас