Названо найбільших боржників Нацбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо найбільших боржників Нацбанку

Казна та Політика
1933
П'ять з десяти найбільших банківських установ України на початок серпня все ще не повернули Нацбанку рефінансування, яке було надано їм для підтримки ліквідності під час кризи, повідомляє видання "Дело". В сукупності вони заборгували регулятору 32 мільярди гривень, погасивши за сім місяців цього року всього 6,5% цього боргу.
Найбільшим боржником НБУ є Ощадбанк . Його заборгованість перед регулятором складає 15,8 мільярда гривень. За ним ПриватБанк , якому належить повернути 8,1 мільярда гривень, на третій позиції Укрексімбанк (6,4 мільярда гривень), далі "Альфа-Банк" (1,7 мільярда гривень) і Промінвестбанк (0,3 мільярда гривень). Правда, за інформацією ПІБ, 3 серпня він остаточно розрахувався з НБУ, достроково погасивши решту суми кредиту рефінансування.
Серед проблемних банків, в яких рефінансування НБУ мало особливий попит, найбільшим боржником НБУ залишається банк "Надра". Йому належить повернути регулятору близько 7,1 мільярдів гривень. Правда, ще не скоро: зважаючи на проблеми в банку НБУ погодився відстрочити платежі по цих кредитах на 5-7 років.
А ось борг "Укрпромбанку", який в січні цього року відправився на ліквідацію, узяв на себе "Дельта Банк". Зобов'язання "Укрпрому" на 3,1 мільярда гривень перед НБУ разом з активами на відповідну суму перейшли на баланси "Дельти" на початку липня цього року.
З іншими банками в цьому плані виникла проблема, оскільки застав, які надавалися під кредити, не вистачає для покриття боргу.
Це було для НБУ уроком, після чого він став жорсткішим у видачі рефінансування.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас