Генпрокуратура перевірить законність держзакупівель у 2010 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генпрокуратура перевірить законність держзакупівель у 2010 році

Казна та Політика
141
Генеральна прокуратура 27 серпня почала перевірку законності державних закупівель в поточному році.
Про це говориться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.
За повідомленням, Генеральна прокуратура вивчила дані про стан державних закупівель в 2009 - 2010 роках і з'ясувала, що значна кількість бюджетних коштів 2009 року використовувалась для закупівлі робіт і послуг за державні гроші за неконкурентними процедурами, зокрема, з 105 млрд. гривень державних коштів, використаних в 2009 році на закупівлю товарів, робіт і послуг, лише на закупівлі в одного учасника (виконавця) витрачено майже 30 млрд. гривень.
Результати перевірок, проведених прокурорами в першому півріччі поточного року, свідчать, що нерідко ці кошти використовувалися незаконно, у тому числі розкрадалися.
У зв'язку з цим прокурорам Криму, областей, Києва і Севастополя доручено провести перевірки з цих питань, зокрема законності держзакупівель в 2010 році.
Співробітники апарату Генпрокуратури почали цю перевірку у кількох міністерствах і відомствах.
Як повідомляло агентство, раніше депутат Верховної Ради, прем'єр-міністр опозиційного уряду Сергій Соболєв (фракція Блоку Юлії Тимошенко) звинуватив правоохоронні органи в упередженості при розслідуванні справ про порушення при державних закупівлях.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас