BP завершила розслідування причин аварії, звинувачує своїх інженерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

BP завершила розслідування причин аварії, звинувачує своїх інженерів

Енергетика
602
Інженери BP неправильно тлумачили дані про тиск в свердловині Macondo, що призвело до найбільшої в історії США нафтової аварії, повідомило агентство Bloomberg із посиланням на джерело, знайоме з внутрішнім розслідуванням компанії.
"Робітники BP неправильно інтерпретували дані про стабільність тиску в свердловині 20 квітня, вирішивши, що він в нормі", - сказало джерело.
Такі дані дозволили почати заміну бурового розчину, який важчий від нафти і газу, на морську воду. Морська вода через свою легку масу не змогла зупинити витік газу, що надалі призвело до вибуху.
Звіт з результатами внутрішнього розслідування BP складається з 200 сторінок. Очікується, що він буде опублікований протягом 10 днів.
Платформа Deepwater Horizon затонула в Мексиканській затоці біля берегів штату Луїзіана після вибуху і пожежі, потім почався витік нафти. Об'єм витоку нафти зі свердловини протягом 87 діб з моменту аварії до установки заглушки склав 4,1 млн барелів. Ще 0,8 млн барелів нафти було відкачано BP з моменту вибуху платформи 20 квітня до 15 липня, коли на свердловину був встановлений клапан.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас