МВС може обмежити доступ до соцмережі "ВКонтакте" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВС може обмежити доступ до соцмережі "ВКонтакте"

1225
Міністерство внутрішніх справ України ініціюватиме прийняття нормативної бази, яка дозволить обмежити доступ до сайтів-розповсюджувачів незаконних матеріалів. Про це заявив глава МВС Анатолій Могильов, повідомляє "Ліга".
Так, міністр, відповідаючи на питання про вільний доступ українських дітей до шокуючих відеоматеріалів вбивств, порнографії, у тому числі дитячої, через російську соціальну мережу "ВКонтакте", сказав: "Це дуже складна проблема. Ми вже створили підрозділ із боротьби з кіберзлочинністю. Займаємося цією темою. Але боротися з такими сайтами, як "ВКонтакте", де є порнографія та інші незаконні матеріали, потрібно, приймаючи жорсткі правові рішення".
За словами глави МВС, багато сайтів блокувати проблематично. "Якщо я зараз приймаю рішення і блокую, скажімо, сотні сайтів - про що це говоритиме? Про наступ на свободу слова. Тому потрібно приймати законодавчі акти, які забороняли б діяльність подібних сайтів", - підкреслив Анатолій Могильов.
При цьому міністр підтвердив, що МВС України готує відповідні матеріали. "Зараз ми вивчили досвід наших сусідів із боротьби з подібними явищами, ми рухаємося дуже інтенсивно. Отже скоро ми ініціюватимемо прийняття нормативної бази, яка дозволить обмежити доступ до таких сайтів", - сказав глава МВС.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас