Які професії затребувані в Європі? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Які професії затребувані в Європі?

Казна та Політика
1135
Незважаючи на те, що деякі країни Європи посилюють свої імміграційні закони, багато хто, навпаки, послаблює візові правила, щоб різні галузі економіки мали можливість запрошувати робочу силу з інших держав.
Багато європейців не хочуть виконувати низькооплачувану роботу. Той факт, що деякі індустрії не змогли спрогнозувати свої потреби в робочій силі, зараз залишив їх без кваліфікованих професіоналів.
За словами аналітика дослідницької компанії Chatham House Ванесси Россі, Європа страждає від дефіциту кваліфікованих кадрів у таких областях, як, наприклад, медицина і будівництво атомних електростанцій, просто тому, що не готує власних молодих спеціалістів.
Практично всі європейські країни мають потребу в кваліфікованих медичних працівниках і інженерах (особливо це стосується крупних інфраструктурних проектів). Проте дефіцит кадрів не обмежується лікарнями, будмайданчиками або стоматологічними клініками.
Так, провінція Астурія на півночі Іспанії поослаблює візові правила для інструкторів з дзюдо і аеробіки, на Канарських островах потрібні експерти в області лісового господарства. У портовому місті Мелілья відчувається брак коків, палубних матросів і офіціантів.
Уряду Швеції потрібні водопровідники, шеф-кухарі й оператори кранів. У сусідній Данії затребувані мануальні терапевти, вчителі музики і акушерки. У Нідерландах не вистачає теслярів, фармацевтів, водіїв вантажівок і ювелірів. Досить рідкісні професіонали потрібні у Великобританії - танцюристи балету для Лондонської Королівської опери і стригачі овець на ферми Шотландії, повідомляє Associated Press.
Нагадаємо, що недавно влада шведського міста Сорселе оголосила про програму залучення кваліфікованої робочої сили з-за кордону і з цією метою організували поїздку в місто Апатіти в Мурманській області. Шведська сторона упевнена, що росіяни зможуть прижитися на новому місці, бо клімат в обох місцях однаковий.
Протягом 10 років міська влада сподівається знайти понад 100 людей, які працюватимуть лікарями, медсестрами, вчителями й інженерами. Програмою зацікавилися близько 700 громадян Росії. Перші росіяни зможуть переселитися до Швеції в кінці 2011 року або в 2012 році.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас