Колесников: Питома вага тіньової економіки України - 55-60% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Колесников: Питома вага тіньової економіки України - 55-60%

Казна та Політика
1957
Віце-прем'єр-міністр Борис Колесников оцінює питому вагу тіньової економіки в 55-60%.
Про це він повідомив в інтерв'ю "Дзеркалу Тижня".
"55-60 відсотків. А це говорить про те, що зарплата медиків і вчителів має бути як мінімум удвічі більшою... Вони ж отримують удвічі менше не тому, що неякісні фахівці, а тому що не беруть участі в розподілі недозібраних доходів держави. Є тисячі бізнесменів, які не працюють над прибутковою частиною бюджету, зате у витратах беруть участь всі", - сказав віце-прем'єр.
За його словами, одним з основних завдань нового Податкового кодексу є ліквідація схем оптимізації податків.
"Ми повинні вбити схеми оптимізації податків. І в цьому суть Податкового кодексу. Лише це повинно бути зустрічний рух: бізнесу має бути в Україні комфортно", - відзначив Колесников.
Він також висловився за інвентаризацію власності й капіталу.
"Для того щоб говорити про реальні непрямі методи, потрібно провести інвентаризацію власності, капіталу. Кожна людина повинна провести її для себе і під державним контролем... У годину "ікс" всі гроші, які ви хочете задекларувати, повинні пролежати на рахунках в державних банках 20 днів. Наприклад, з 20 грудня, коли мінімізовані операції, по 10 січня. Все, що не виявилося на рахунках і не включено у вашу генеральну декларацію, - поза законом", - підкреслив віце-прем'єр.
Він додав, що збільшення надходжень до бюджету потенційно можливо не за рахунок малого бізнесу, а за рахунок суб'єктів господарювання, які в даний час не платять податки належним чином.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас