Кудрін: через 10 років траси РФ досягнуть рівня Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кудрін: через 10 років траси РФ досягнуть рівня Європи

Казна та Політика
251
Віце-прем'єр, міністр фінансів Росії Олексій Кудрін розраховує, що завдяки створенню в Росії федерального дорожнього фонду основні дороги країни досягнуть європейської якості за десять років, повідомляє РІА "Новости".
"Це все не за горами, в найближчі десять років ми це завдання вирішимо в нашій країні", - сказав він на брифінгу в Якутську.
Глава Мінфіну розраховує в найближчі декілька років привести в порядок більшість російських трас.
"Протягом приблизно п'яти-семи років ми доведемо утримання федеральних об'єктів (доріг) до 70% від нормативу", - сказав Кудрін. За його словами, "це означає, що всі дороги будуть рівними і по них можна буде їздити, без ковбань і без того, щоб застрявати".
Віце-прем'єр нагадав, що федеральний дорожній фонд з'явиться в 2011 році. Він візьме на себе утримання головних автомагістралей країни. За словами Кудріна, це означає, що дороги Росії стануть такими ж, як в провідних країнах Європи.
Президент РФ Дмитро Медвєдєв схвалив створення даної організації в кінці липня. Фонд акумулюватиме гроші для реконструкції трас. За прогнозом Мінфіну, обсяг коштів в 2011 році складе 377 млрд рублів, а до 2013 збільшиться до 408 млрд рублів.
Раніше заступник міністра транспорту РФ Олег Белозеров заявляв, що витрати федерального бюджету на утримання російських доріг в 2011 році збільшаться на 40,8% в порівнянні з 2010 роком і складуть 100 млрд рублів. Проте він додав, що в цьому питанні "багато що залежатиме від формування дорожнього фонду".
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас