Швейцарія повернула Аерофлоту заморожені у справі Березовського гроші — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарія повернула Аерофлоту заморожені у справі Березовського гроші

Казна та Політика
232
Влада Швейцарії переказала на рахунок Аерофлоту 53 мільйони франків (40 мільйонів євро), які, як вважає влада країни, були вкрадені в компанії ще в 1990-х роках.
Перед тим як повернути Аерофлоту гроші, швейцарська влада направила офіційний запит до Росії, з метою з'ясувати, куди саме потрібно перерахувати кошти. Російські чиновники роз'яснили, що їх потрібно повернути саме Аерофлоту, а не державі.
Як стало відомо, Швейцарія не називає імен підозрюваних у справі. Проте джерело нагадує, що справа Аерофлоту пов'язана з Борисом Березовським - в Росії його підозрюють в переказі коштів Аерофлоту на рахунки двох фірм Forus і Andava, заснованих підприємцем в 1996 і 1997 роках.
Швейцарія погодилася заморозити декілька банківських рахунків у справі найбільшого російського авіаперевізника ще в 1999 році. При цьому Швейцарія відкрила власне розслідування за фактами відмивання коштів і шахрайства.
Нагадаємо, торік Борис Березовський в інтерв'ю телеканалу Sky News заявив, що російська влада використовує "брудні гроші" для придбання іноземних компаній, у тому числі британських.
Борис Березовський в даний час проживає у Великобританії, де він отримав статус політичного біженця в 2003 році. Заведену на нього кримінальну справу і судовий вердикт Березовський називає "політичним замовленням" російської влади і винним в розкраданнях себе не визнає.
Ім'я Березовського періодично фігурує при розслідуванні низки гучних кримінальних справ, наприклад загибелі колишнього співробітника ФСБ Олександра Литвиненка або вбивства оглядача Нової газети Ганни Політковської.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас