МВФ: Ризик нового спаду в світовій економіці збільшився — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ: Ризик нового спаду в світовій економіці збільшився

Казна та Політика
715
Офіційний представник Міжнародного валютного фонду Геррі Райс вважає, що світова економіка продовжує відновлюватися після кризи, тоді як ризик настання нового спаду збільшився.
"Ми чекаємо, що стримане відновлення економіки триватиме деякий час, а крихкість балансу обмежуватиме капіталовкладення в приватному секторі", - передає слова Райса Прайм-ТАСС.
Примітно, що напередодні один з провідних аналітиків, професор Нью-Йоркського університету Нуріель Рубіні прогнозував найближчим часом тяжкий час для американської і світової економіки.
Так, за його оцінками, в III кварталі поточного року економічне зростання в США складе 1%. При цьому до 40% збільшилася вірогідність вступу американської економіки в нову рецесію.
"Тенденції, що сприяли економічному зростанню в першому півріччі, в другому змінилися на протилежні і зараз ускладнюють просування вперед", - підкреслив Рубіні.
Нагадаємо, що міністр фінансів Німеччини вважає, що Сполучені Штати повинні залишити існуючу економічну стратегію, що передбачає підтримку зростання національної економіки за рахунок збільшення державного боргу.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас