Януковича просять звільнити Черновецького — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Януковича просять звільнити Черновецького

Казна та Політика
534
Партія "Громадянська позиція" закликає Верховну раду призначити позачергові вибори мера Києва на 31 жовтня.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби партії.
"Потрібно прийняти відповідальне і моральне рішення - оголосити дострокові вибори столичного мера 31 жовтня цього року. Підстави для прийняття Верховною радою такого рішення є - це численні порушення закону столичною владою, виявлені тимчасовою слідчою комісією парламенту", - сказано в заяві партії.
При цьому депутат Ради, член фракції Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона", лідер партії Анатолій Гриценко закликав президента Віктора Януковича і більшість в Раді звільнити Леоніда Черновецького з посади мера Києва і голови Київської міської державної адміністрації.
"Досить обманювати киян, придумуючи для столиці сурогатні управлінські схеми. Всім зрозуміло, що Черновецький фактично усунений від виконання обов'язків - і мера столиці, і глави КМДА. Але формально він зберігає за собою обидві посади, і при цьому від кримінальної відповідальності за порушення закону Черновецького пильно оберігають", - заявив він.
Гриценко звинуватив правоохоронні органи у вибірковому застосуванні закону до окремих чиновників і до Черновецького.
"Президент не може не знати, що масштаби операцій з державними фінансами і комунальним майном в місті Києві набагато перевищують збитки, завдані державі чиновниками окремих відомств. І коли останніх заарештовують і поміщають в ізоляторі, а Черновецький спокійно подорожує по світу і проти нього жодних слідчих дій не проводиться, то це не закон і не порядок. Це вибіркове застосування закону", - вважає депутат.
На його думку, така позиція правоохоронних органів дискредитує всю правоохоронну систему.
Нагадаємо, що Блок Юлії Тимошенко виступає за проведення 31 жовтня виборів мера Києва, Київської міської ради і районних рад.
10 липня Рада прийняла нову редакцію закону про місцеві вибори, встановивши, що 31 жовтня пройдуть чергові вибори всіх місцевих рад, сільських, селищних, міських голів, окрім мера Києва, Київської міської ради і Тернопільської обласної ради.
Таким чином, в Києві мають відбутися лише вибори районних рад.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас