Інвестори вивели за тиждень 7,1 млрд дол. зі світових фондів акцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестори вивели за тиждень 7,1 млрд дол. зі світових фондів акцій

Казна та Політика
615
Відтік коштів зі світових фондів акцій за тиждень, що завершився 25 серпня, склав $7,1 млрд, свідчать дані EPFR Global. При цьому фонди, що інвестують в облігації, зафіксували приплив коштів у розмірі $5,2 млрд.
Фонди американських акцій втратили за тиждень $5,4 млрд, приплив коштів в акції emerging markets був мінімальним за 13 тижнів.
За даними EPFR, фонди, що інвестують в облігації країн з економікою, що розвивається, залучили за цей час $1 млрд, в американські бонди - $2,5 млрд.
Індекс MSCI AC World, що відстежує рух ринків акцій як країн з економікою, що розвивається, так і розвинених країн, знизився в серпні на 4,2% на тлі сигналів ослаблення темпів зростання в США, Китаї і Японії.
Побоювання щодо перспектив світової економіки змушують інвесторів переводити кошти з акцій в надійніші інструменти, включаючи облігації. На цьому фоні процентні ставки дворічних US Treasuries і 30-річних німецьких облігацій впали на цьому тижні до рекордних мінімумів.
"Чим слабші статдані, особливо щодо ринку житла США, тим вища вірогідність настання повторної рецесії в країні, - заявив головний економіст S&P Девід Уїсс в інтерв'ю Bloomberg Television. – Незважаючи на хороші темпи зростання німецької економіки, ситуація в решті Європи є слабкою".
Фонди акцій Європи і Японії також зафіксували відтік коштів за підсумками минулого тижня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас