Зростання ВВП Великобританії в II кварталі було максимальним з 2001 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання ВВП Великобританії в II кварталі було максимальним з 2001 року

Казна та Політика
168
ВВП Великобританії зріс в другому кварталі 2010 року на 1,2% в порівнянні з попередніми трьома місяцями - це максимальні темпи підйому з 2001 року, свідчать переглянуті дані Національного статистичного управління.
Таким чином, оцінка збільшення ВВП була переглянута у бік підвищення в порівнянні з оголошеним раніше показником, що складав 1,1%.
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, не чекали зміни оцінки.
Зростання британського ВВП відносно другого кварталу 2009 року склало 1,7%, а не 1,6%, як повідомлялося раніше, свідчать переглянуті дані. Експерти прогнозували цей показник на рівні 1,6%.
Підвищення оцінки збільшення ВВП Великобританії відображає значніший, ніж передбачалося раніше, зростання обсягів будівництва, що склало 8,5% в другому кварталі, що є максимальним рівнем з 1982 року.
Крім того, складські запаси компаній збільшилися на 983 млн фунтів стерлінгів ($1,5 млрд) - це їх перший підйом за сім кварталів.
Споживчі витрати у Великобританії збільшилися в другому кварталі на 0,7%, держвитрати - на 0,3%. При цьому інвестиції компаній в засоби виробництва скоротилися на 2,4%.
Зростання ділової активності у сфері послуг, на яку припадає частку 76% ВВП країни, склав 0,7%, а не 0,9%, як повідомлялося раніше.
"Шансів на те, що зростання економіки Великобританії в третьому кварталі буде таким, як і в другому, немає, але ми сподіваємося, що темпи підйому будуть помірними", - відзначив економіст Investec Securities в Лондоні Філіп Шоу.
Економіку країни чекає значне скорочення державних витрат. Крім того, боргова криза в єврозоні ставить під загрозу економіку цього регіону, що є найбільшим торгівельним партнером Великобританії, що може зробити негативний вплив на темпи зростання британського ВВП, відзначають експерти.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас