Іващенко визнав свою провину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іващенко визнав свою провину

Казна та Політика
1717
Колишній в.о. міністра оборони Валерій Іващенко, який перебуває в СІЗО, обвинувачений в зловживанні владою або службовим становищем при продажу майна держпідприємства МО "Феодосійський судномеханічний завод", повністю розкаюється і визнає, що приймав незаконні рішення. Про це повідомляє видання "Сегодня", посилаючись на інформоване джерело в Генпрокуратурі.
За його словами, Іващенко свідчить, що підписував листи, які суперечать один одному: "На одному, де стоїть його підпис, вказано, що реалізація майна підприємства недопустима, а на іншому, що з'явився буквально через два-три дні, він благословляє санацію заводу і реалізацію його інфраструктури, - стверджує джерело. - Інша справа, чи з власної волі і попереднього наміру Іващенко (після відставки Юрія Єханурова він залишався людиною №1 у Міноборони) настільки кардинально міняв свої погляди або підкорявся чиїйсь команді зверху, і чиїй саме, якщо така команда була. З'ясуємо в ході слідства, тим більше Іващенко йде на контакт зі слідством і не замикається.
Він навіть спочатку відмовився від послуг адвоката і звернувся з клопотанням змінити йому запобіжний захід з утримання під вартою на підписку про невиїзд, мовляв, нікуди виїжджати не збирається, і чинити тиск на перебіг слідства теж". Поки що це клопотання розглядається. Не виключено, що Іващенко дійсно відпустять на підписку. Зараз колишній в.о. міністра оборони перебуває в камері Лук’янівського СІЗО-13 один. До нього, за словами того ж джерела, нікого не підселяють.
Нагадаємо, справа проти Іващенка була порушена Головним управлінням військових прокуратур ГПУ за ст. 364-2 КК України 20 серпня. Днем пізніше він був затриманий на три доби, а потім, за рішенням Печерського суду Києва, заарештований і поміщений в СІЗО на два місяці.
Нардеп від БЮТ Андрій Сенченко, який, за версією деяких ЗМІ, став господарем Феодосійського підприємства, свою причетність до цієї операції категорично заперечує і бачить в діях прокуратури політичний підтекст.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас