Ринки чекають на виступ Бернанке — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринки чекають на виступ Бернанке

Казна та Політика
824
Глава ФРС США Бен Бернанке, президент Європейського центрального банку Жан-Клод Тріше і керівник Банку Японії Масаакі Шіракава зберуться для участі в щорічному симпозіумі ФРС в містечку Джексон Хоул, штат Вайомінг, який починається сьогодні.
"Існує потенціал для подальшого ослаблення монетарної політики, але це залежатиме від економічних умов", - вважає Аруп Чаттерджі, валютний стратег-аналітик з Barclays Plc в Нью-Йорку.
Зараз політика Федеральної резервної системи полягає в рішенні від 10 серпня реінвестувати доходи від продажу іпотечних активів у довгострокові державні боргові інструменти для зміцнення економіки. ФРС раніше купувала облігації казначейства і активи у вигляді іпотечних боргових зобов'язань, проводячи стратегію стимулювання, відому як кількісне ослаблення. Закінчення покупок очікувалося цього року.
Федеральний резерв зберіг процентну ставку в діапазоні від нуля до 0,25%, залишивши її незмінною з грудня 2008 року. Економіка США зросла в II кварталі менше, ніж передбачалося раніше.
Доповідь Міністерства торгівлі в п'ятницю може показати, що валовий внутрішній продукт збільшився на 1,4% річних в II кварталі. Це означає сповільнення відновлення, яке почалася в середині минулого року. Минулого місяця експерти вважали, що зростання ВВП складе 2,4%.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас