Японія: Безробіття знизилося до 5,2%, дефляція трохи посилилася — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія: Безробіття знизилося до 5,2%, дефляція трохи посилилася

Казна та Політика
124
Рівень безробіття знизився в Японії в липні до 5,2%, хоча економісти не чекали зміни цього показника в порівнянні з червневими 5,3%, повідомляє агентство Bloomberg.
Зниження безробіття відзначається в Японії вперше за останні півроку і пов'язано зі зростанням числа робочих місць в економіці минулого місяця на 210 тис. Зросло також число вакансій по відношенню до числа людей, які шукають роботу.
Базові споживчі ціни, в яких не враховуються свіжі продукти харчування, знизилися в липні на 1,1% - в порівнянні з 1% в червні і травневими 1,2%, свідчать інші опубліковані в п'ятницю статдані. Липневе значення збіглося з середнім прогнозом економістів і доки вписується в тенденцію повільного зниження дефляції в країні, що триває вже декілька місяців.
Згідно з іншими опублікованими в п'ятницю офіційними даними, витрати домогосподарств зросли в липні на 1,1% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, що виявилося гіршим за чекання аналітиків. В той же час це значення вище червневих 0,5%.
Японська економіка сповільнюється, при цьому зростання курсу ієни створює для неї зараз додаткові проблеми.
За прогнозом ЦБ, у фінансовому році, який закінчиться в березні 2012 р., інфляція складе 0,1% після дефляції цього року на рівні 0,4%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас