В Україні можуть з'явитися спеціальні ПДВ-рахунки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні можуть з'явитися спеціальні ПДВ-рахунки

Казна та Політика
930
Найближчим часом в Україні можуть з'явитися спеціальні ПДВ-рахунки. Так податкова планує боротися з мінімізаторами і фіктивними заявками на відшкодування податку на додану вартість.
Якщо механізм запустять, то кожне підприємство матиме в банку додатковий рахунок, на якому акумулюватимуться податкові зобов'язання з ПДВ, які підлягають перерахуванню до бюджету. Про це в ексклюзивному інтерв'ю UBR повідомив голова ДПА України Олександр Папаїка.
"Рахунки дають можливість кожному підприємству акумулювати у себе отриманий ПДВ - його нагромаджувати. І потім ним розпоряджатися для сплати тих же платежів. Ці ж засоби, оскільки вони акумулюються на рахунках в банках, то вони є обіговими коштами. Впровадження таких рахунків це один з варіантів поліпшення фінансового стану підприємства, поліпшення розрахункової дисципліни і поліпшення виконання зобов'язань перед бюджетом", - пояснив мотивацію Папаїка.
Кошти з такого рахунку можуть бути переказані лише на ПДВ-рахунки інших підприємств, на інші власні ПДВ-рахунки, або до бюджету. Нагадаємо, в 2004 році такий механізм сплати податку на додану вартість вже намагалися ввести. Але через жорстку критику, особливо з боку крупного бізнесу, який змушений був відволікати мільйони обігових коштів, і заморожувати їх на ПДВ-рахунках, його скасували.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас