Таджики запасаються продуктами на два роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Таджики запасаються продуктами на два роки

Казна та Політика
1034
Через зростання цін на зернові, що стало наслідком засухи, президент Таджикистану Емомалі Рахмон закликав громадян країни забезпечити як мінімум дворічний запас продовольства.
На зустрічі з населенням Хатлонської області - найбільшої житниці республіки, він заявив, що "кожна таджицька сім'я повинна зробити дворічний запас основних продовольчих продуктів, передусім зерна", передає ПРАЙМ-ТАСС.
За його словами, в даний момент споживчий ринок країни має велику залежність від імпорту продовольства, тому "зміна або подорожчання вартості продуктів можуть зменшити купівельну спроможність нашого народу".
"В результаті негативного впливу засухи на країн-експортерів з врахуванням нового збору зернових, вартість пшениці і борошна в нашій країні підвищилася", - повідомив Рахмон.
За інформацією управління аналізу і кон'юнктури ринку таджицького міністерства економічного розвитку вартість борошна з Казахстану (головного експортера республіки) за останні два тижні зросла майже на 20% - до 24 доларів за 50-кілограмовий мішок. А середня зарплата в Таджикистані складає близько 70 доларів.
В нинішньому році в Таджикистані планується закласти в засіки близько 900 тис. тонн зерна, при тому що потреби 7,5 млн. населення країни в продовольчому зерні складають близько 1,2 млн. тонн.
В республіці, де більше половини населення за даними ООН живе за межею бідності, хліб є основним продуктом.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас