Японський уряд може розглядати можливість валютної інтервенції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японський уряд може розглядати можливість валютної інтервенції

Казна та Політика
286
На сьогоднішній торговій сесії ієна подешевшала по відношенню до долара і євро і торгувалася в діапазоні, що знаходиться далеко від максимальної за останні 15 років позначки. Докорінно змінити ситуацію допомогли поширилися на ринках чутки про те, що уряд Японії, протягом багатьох років бореться з дефляцією, має намір почати валютну інтервенцію, щоб привести валютні курси до прийнятного співвідношення.
Міністр фінансів Японії Йошихіко Нод повідомив напередодні, що уряд вживатиме "відповідних заходів" у зв'язку із зміцненням ієни по відношенню до долара в цьому місяці, передає РБК з посиланням на китайське інформаційне агентство "Сіньхуа". У повідомленні також наводяться слова японських чиновників, які вказують, що Центральний банк може продати об'ємну частину своїх резервів, номінованих у національній валюті, якщо ринкові спекулянти продовжать роздувати її курс.
Проте міністр національної стратегії Японії Йошіто Сенгоку попередив, що до цього питання потрібно підходити з великою обережністю. "Якщо брати до уваги ще й спекулянтів, мені бачиться, що будь-які надмірні дії можуть негативно вплинути на реальну економіку Японії і, ймовірно, навіть на стабільність японських компаній", - заявив він. Разом з тим ряд аналітиків впевнений, що цей захід може на якийсь час послабити ієну. Але й вони вказують, що на фондових біржах існує маса гравців, що бажають продати долар якомога дорожче, що в перспективі може зробити ієну ще сильніше.
Нагадаємо, сьогоднішня торговельна сесія завершилася зростанням зведеного індексу Nikkei, тоді як напередодні торги закінчилися зниженням індексу на 1% - нижче за позначку 9008,83 пункту, рекордно низькою за 16 місяців. На настрій гравців більшою мірою впливали новини зі Сполучених Штатів. Американський уряд ось уже кілька тижнів згущує фарби на світових ринках публікуються макроекономічними звітами. Крім того, додатковим негативним фоном послужив урядовий звіт за обсягом національного експорту за минулий місяць. За даними звіту, показник виріс, але його зростання було не дуже впевненим, що спостерігається п'ятий місяць поспіль і напряму пов'язане із зміцненням національної валюти.
Наото Кан, що вступив на посаду прем'єр-міністра Японії в червні ц.р., зобов'язався вирішувати такі завдання, як відновлення темпів зростання японської економіки, яка росте більш повільними темпами, ніж економіки інших країн Азії, боротьба з безробіттям і дефляцією. Як повідомлялося раніше, глава японського уряду мав намір подолати дефляцію стимулюванням попиту і створенням робочих місць.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас