Тігіпко: Київській владі потрібне повне "перезавантаження" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Київській владі потрібне повне "перезавантаження"

Казна та Політика
285
Сергій Тігіпко виступає за "повне перезавантаження" влади в Києві і називає спірним намір влади ліквідувати райради в столиці.
"Скасування районних рад Києва - спірне рішення, яке ослабляє місцеве самоврядування. Влада має бути ближчою до людей, мусять бути дієві механізми контролю влади з боку виборців", - заявив Тігіпко, коментуючи рішення депутатів міськради Києва про скасування столичних районних рад, повідомляє прес-служба партії "Сильна Україна".
"Весь світовий досвід вказує, що необхідно укріплювати місцеве самоврядування. Позбавляти киян районних депутатів не можна", - вважає Тігіпко.
На думку політика, скорочення райрад без обговорення з киянами буде недемократичним рішенням. "Думка депутатів міськради - це не думка городян. Упевнений, що кияни не підтримали б скасування районних рад", - заявив Тігіпко.
Окрім цього, за його словами, сьогодні місто готується до виборів до райрад, а "їх фактично хочуть скасувати заднім числом". На таких принципах державного управління, вважає лідер "Сильної України, "буде складно будувати країну".
"Столиці дійсно потрібне повне перезавантаження влади. Сьогодні не працює стара система, тому що районам потрібен депутат-мажоритарник. Але упевнений, що і нова система - без райрад - буде неефективною", - запевнив Тігіпко.
"Експерименти над киянами пора припинити. Потрібно провести вибори за змішаною системою і дати киянам депутата, який почує їхні проблеми і допоможе їх вирішити", - підкреслив політик.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас