Україні радять не розраховувати, що Європа скасує візи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україні радять не розраховувати, що Європа скасує візи

Казна та Політика
451
Під час візиту Віктора Януковича до Німеччини може постати питання про скасування віз для українців, проте на його швидке вирішення сподіватися не варто. Про це заявив Надзвичайний і Повноважний Посол Німеччини в Україні доктор Ханс-Юрген Хаймзет.
"Мене не здивує те, що тема віз також торкнеться під час переговорів українського президента і канцлера Німеччини. Ми вступаємо в нову фазу наших відносин - зараз розробляється з ЄС план дій, який передбачає лібералізацію візового режиму. Іншими словами, ми вступаємо в оперативну фазу цього процесу", - відзначив посол в інтерв'ю газеті "День".
На думку дипломата, Україні краще не сподіватися на введення до 2012 року безвізового режиму для наших громадян з боку ЄС. "Звичайно, потрібно собі ставити цілі. Але я б не рекомендував ставити перед собою дуже великі чекання, оскільки у минулому це призводило до розчарувань, причому дуже часто", - заявив посол із цього приводу.
Категоричний був Хаймзет і в питанні про вступ України в ЄС або, принаймні, закріпленні цієї можливості в новій Угоді про асоціацію.
"Зараз це питання таким чином не стоїть", - підкреслив він.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас